Als het gaat om autoverzekeringen, is alleen motorrijtuigenaansprakelijkheid (WA-verzekering) verplicht omdat deze de schade dekt die u anderen kunt toebrengen. Maar als u verantwoordelijk bent voor een ongeval, wordt uw eigen schade alleen gedekt als u een all-risk verzekering hebt afgesloten om uw voertuig te beschermen en een bestuurdersgarantie om u te beschermen!

  • Ben je nog van jonge leeftijd en woon je net op jezelf dan is de goedkope opstalverzekering hoogstwaarschijnlijk erg interessant. Ook is het wellicht slim om de keuze te maken voor je smartphone verzekeren.
  • Hoewel optioneel, is deze optie niet om te verwaarlozen om te worden gecompenseerd in geval van lichamelijk letsel, als u verantwoordelijk bent voor een verkeersongeval of als u het slachtoffer bent van een aanrijding.

welke opstalverzekering

6 Goede Redenen Om Een ​​Bestuurdersgarantie Af Te Sluiten:

Wanneer een bestuurder het slachtoffer is van een ongeval, is het de verzekering van de verantwoordelijke automobilist die zijn / haar persoonlijk letsel en materiële schade vergoedt als onderdeel van zijn / haar verplichte aansprakelijkheidsverzekering.

Maar in verschillende situaties wordt uw schade niet door een derde gedekt , maar door uw eigen verzekering als en alleen als u hebt gekozen voor een verzekering tegen alle risico’s (om uw materiële schade te dekken) versterkt met een garantie van de bestuurder (om te dekken uw lichamelijk letsel). Met andere woorden, zonder garantiechauffeur worden uw verwondingen in de volgende gevallen niet vergoed:

  • In geval van een verantwoordelijk ongeval
  • In geval van gedeelde verantwoordelijkheid, de beroemde 50/50
  • In geval van verlies van controle over het voertuig
  • In het geval van een ongeval waarvoor niemand verantwoordelijk kan worden gehouden (val van boom, stenen, lawine, ijsstorm …)
  • In geval van een botsing met een wild of huisdier waarvan de eigenaar niet is geïdentificeerd. Er zijn elk jaar tienduizenden auto-ongelukken waarbij een dier betrokken is!
  • In geval van hit-and-run of standaard
  • Er zijn twee soorten “bestuurdersgarantie”:

Onder De Voorwaarden Van Uw Autoverzekering Kunt U Deelnemen:

Een garantie met betrekking tot de bestuurder: deze garantie is specifiek voor de bestuurder die erop heeft ingeschreven. Met andere woorden, het beschermt u ongeacht het voertuig dat u bestuurt, of dat nu van u is, een geliefde of een huurauto.

Garantie Op Het Voertuig Kan Geregeld Worden Met Een Verzekering

Een garantie op het voertuig: in dit geval is de bestuurdersgarantie van toepassing op elke persoon die het voertuig bestuurt waarvoor deze garantie is afgesloten, maar in het algemeen alleen als deze in het contract worden vermeld. Dit betekent dat u niet gedekt bent als u verantwoordelijk bent voor een ongeval terwijl u een ander voertuig bestuurt.

De keuze van een soort garantie hangt af van de opties die uw verzekeraar biedt, maar ook van uw specifieke behoeften . In het geval dat de jonge bestuurder als tweede bestuurder in het gezinsvoertuig wordt aangegeven, is het voordeliger om te kiezen voor een garantie die aan het voertuig is verbonden, geldig voor elke persoon in het gezin die het voertuig bestuurt. Aan de andere kant, als u verschillende voertuigen bestuurt, lijkt persoonlijke bescherming voor de bestuurder een betere oplossing.