Ik kan u uit persoonlijke ervaring vertellen dat werken op de computer vanaf één locatie in uw huis saai en soms ongemakkelijk kan zijn. Soms wil je werken (of spelen) terwijl je op de bank zit terwijl je tv kijkt. Om dit te doen, moet u echter draadloos internet in uw huis instellen. Deze gids leidt u door wat u moet weten over draadloos internet, zodat u dat kunt doen. Lees bijvoorbeeld eerst over de verschillende alles in 1 pakketten of kies voor het interessante  internet en tv pakket van een van de grootste aanbieders.

Draadloos Internet En 3 of 4G, Wat Is Het Verschil?

Wanneer het gaat om internetverbindingen, is het belangrijk om onderscheid te maken tussen draadloos of “wifi” en 3G (en 4G). Vooral omdat het punt van dit artikel zal zijn om te praten over draadloos internet dat je thuis kunt krijgen.

WiFi of draadloos internet heeft toegang tot internet terwijl u in de buurt van een internetverbinding bent . Dit is meestal in uw huis, motel of coffeeshop. Overal heeft iemand een routerconfiguratie. Draadloze dekking is voor het grootste deel gratis, hoewel op sommige plaatsen kosten in rekening kunnen worden gebracht.

  • 3G internettoegang (mobiel internet) is daarentegen identiek aan de 3G die beschikbaar is op mobiele telefoons . In plaats van dat u in de buurt van een internetverbinding en router moet zijn, moet u gewoon binnen het bereik van een mobiele telefoontoren zijn . Als u toegang kunt krijgen op uw telefoon, moet u internet op uw laptop of tablet kunnen krijgen.
  • Het nadeel van 3G is echter dat het u geld kost om het te gebruiken . De prijzen kunnen vergelijkbaar zijn met de prijzen die u betaalt voor een internetverbinding in uw huis. De kosten lopen echt op als u uw dataplan overschrijdt.

Waar Moet Ik Over Beschikken Voor Draadloos Internet?

Dekking kan wel of niet belangrijk zijn. Als je al een internetverbinding hebt en je wilt alleen wifi-functies toevoegen, dan is het in de meeste gevallen een kwestie van het ophalen van de apparatuur die je nodig hebt om te beginnen.

Als u nog geen internetverbinding hebt, is dekking belangrijk. U wilt elke internetprovider in uw regio controleren om te zien of deze service biedt, evenals het type verbindingen. In onze gids voor het kopen van internet gaan we dieper in op hoe we dit kunnen doen .

Als u 100% draadloos wilt, is het beste advies dat ik u kan geven om echt in te zoomen op de kaart en ervoor te zorgen dat de dekking voldoende en sterk is. De meeste ISP-dekkingskaarten hebben verschillende kleuren om aan te geven hoe goed of sterk het signaal is. Aangezien dit waarschijnlijk uw primaire bron van internet voor uw huis zal zijn, zou ik geen enkele internetprovider kiezen.

internet en televisie aanschaffen

Randapparatuur Voor Draadloos Internet

Specifieke apparatuur is nodig om draadloze verbindingen te maken. U hebt absoluut een draadloze router nodig. Hiermee wordt de informatie van uw modem opgehaald en naar uw apparaat met een ingebouwde modem verzonden. Afhankelijk van het apparaat dat u gebruikt, moet u er echter mogelijk ook een modem voor kopen.

Hier is een lijst van de apparatuur die u al dan niet nodig hebt om uw draadloos internet in gebruik te nemen.

Draadloze router: er is een draadloze router nodig zodat deze de door de modem verzonden informatie kan ontvangen en naar uw draadloze apparaat (en) kan “routeren”.

Modem: als dit je eerste internetverbinding is, moet je een modem kopen . Hier gaat al uw informatie van internet naar (eerst) voordat deze naar u wordt overgedragen.

Afhankelijk van het apparaat dat u gebruikt, moet u mogelijk een tweede modem aanschaffen. De meeste laptops hebben tegenwoordig ingebouwde modems, evenals tablets of telefoons met wifi. Als uw laptop echter geen ingebouwde modem heeft, moet u mogelijk een externe modem aanschaffen. Hier zijn een aantal opties voor; een USB-stick of een kruising tussen een USB-stick en een creditcard. Beide worden aangesloten op uw USB-poort op uw computer.

Het is ook mogelijk om draadloze router- en modemcombinaties te kopen. Sommige hiervan zijn zo draadloos als ze kunnen krijgen, alleen het netsnoer nodig. Anderen vereisen nog steeds dat u uw DSL / kabel hebt aangesloten. Een combo gebruiken is enigszins duur, hoewel niet veel meer als u beide apparaten afzonderlijk zou kopen. Het grootste nadeel is echter dat het apparaat faalt; je verliest zowel je modem als je router.

Lees Altijd De Voorwaarden van Het Draadloze Internet

Net als uw dekking kan het contractaspect van dingen voor u wel of niet belangrijk zijn. Als je al service hebt en gewoon van plan bent Wi-Fi-mogelijkheden toe te voegen, moet je al bekend zijn met je contract. Maar als je dat niet bent, of als je je nog nooit eerder hebt aangemeld voor internet, zijn hier een paar dingen waar je misschien aan zou willen denken.

Contractduur Van Het Draadloze Internet

Voor de meeste internetproviders waarmee u zich aanmeldt, moet u zich minimaal een jaar of twee aanmelden, met dure boetes als u annuleert voordat de tijd om is. Het kan u tot $ 200 kosten om vroegtijdig te annuleren, en sommige internetproviders rekenen een toeslag van $ 5 of $ 10 per maand voor hoeveel maanden u nog heeft.

  • Sommige bedrijven bieden contracten van maand tot maand aan. Maar houd er rekening mee dat de service op die manier mogelijk duurder is (in vergelijking met een langlopend contract) en dat de apparatuur die u koopt mogelijk ook is, in tegenstelling tot korting of gratis.