Dit is vooral van belang de eerste keer, omdat de gegevens daarna automatisch worden ingevoerd, tenzij er een wijziging in de informatie plaatsvindt, zoals een adreswijziging van de werknemer. De informatie die op de loonlijst van een klein bedrijf moet verschijnen is de volgende: het postadres en de persoonlijke gegevens van de werknemer, de bankrekening van de werknemer indien de loonlijst gedomicilieerd is, salarisgegevens met inbegrip van bedragen en datum. Je kunt je voorstellen dat gratis boekhouden eigenlijk geen optie meer is door alle nieuwe regels en wetten waar je aan moet voldoen.

Voldoen aan uw wettelijke verplichtingen

De salarisadministratie van een klein bedrijf moet voldoen aan de huidige wetgeving, dus als dit niet een van uw sterke punten is, kan het een goed idee zijn om gebruik te maken van de diensten van een manager om u niet bloot te stellen aan onregelmatigheden met hun boetes.

Denk aan de buitengewone betalingen

Een van de voordelen die in Nederland worden aangeboden is het extra loon dat met kerst en zomer wordt ontvangen; het wordt extra loon genoemd omdat het een extra salaris is naast dat van elke maand. Deze betaling is opgenomen in artikel 31 van het werknemersstatuut en wordt gewoonlijk in juli en december betaald. Merk op dat dit extra loon ook elke maand op de loonlijst van een klein bedrijf kan worden gezet.

Payroll is niet hetzelfde als het betalen van een leverancier.

Om verwarring te voorkomen, moet u er rekening mee houden dat betalingen aan leveranciers nooit binnen de loonlijst van een klein bedrijf mogen worden gevestigd. De salarisadministratie heeft alleen betrekking op het loon van de werknemers, niet op uitstaande betalingen aan leveranciers.

boekhouding gratis

Verdeel de loonlijsten door secties

Een advies waar veel accountants het mee eens zijn, is het verdelen van de salarisadministratie volgens de afdelingen waarin de werknemers werken. Zelfs als uw bedrijf klein is, zal dit kleine detail u in staat stellen om meer georganiseerd te zijn.

Stimuleer het gebruiken van payrollen

Dit is de eenvoudigste manier om de salarisadministratie van een klein bedrijf te beheren, omdat het hele proces hierdoor vrijwel automatisch verloopt.