De wereld heeft energie nodig. Of het nu gaat om het voeden van huizen, auto’s, fabrieken of andere elektronische apparaten, we moeten allemaal energie hebben. Door de opkomst van economieën in andere landen zijn er steeds meer mensen die gebruik gaan maken van energie, dit betekent dat er verwacht wordt dat energie door 9 miljard mensen wordt gevraagd rond het jaar 2050.

Wat Doen Energieleveranciers Met Duurzame Energie En Hoe Wordt Klimaatverandering Aangepakt

Hoe die energie in de toekomst wordt gecreëerd en geleverd, is op dit moment een groot punt van strijd, maar het belang van hernieuwbare – of schone – energie bij het overwinnen van het probleem van de klimaatverandering kan niet genoeg worden benadrukt. De eerste stap die je kunt zetten is het overstappen van energie, en als je een zakelijke gebruiker bent is het mogelijk om te beginnen met zakelijke energie vergelijken 2019.

Wat is dan duurzame energie?

Over het algemeen gedefinieerd als energie die afkomstig is van een bron die op natuurlijke wijze kan worden aangevuld op een menselijk tijdsschaal – zoals zonlicht, wind, regen, getijden, hout, golven en geothermische warmte – hebben hernieuwbare energiebronnen duidelijke voordelen ten opzichte van traditioneel geproduceerde energie.

  • Kracht gecreëerd door het verbranden van op fossiele brandstoffen gebaseerde hulpbronnen, zoals steenkool, olie en gas, laat een enorme hoeveelheid broeikasgas vrij in de atmosfeer. En de inherente niet-hernieuwbaarheid van fossiele brandstoffen betekent dat hun voorraad uiteindelijk opraakt.

Schone Energie Opwekken Is De Toekomst, Maar Hoe Gaan Energieleveranciers Hier Precies Mee Om?

Het opwekken van schone energie is dus de toekomst. Het probleem is dat we, ondanks goede bedoelingen en gefragmenteerd beleid van overheden over de hele wereld, nog lang niet genoeg duurzame energiebedrijven hebben om aan onze behoeften te voldoen. De nieuwste Renewable Energy Policy Network voor de 21e eeuw assessment gaat dat schone energie 19 procent bijgedragen aan onze collectieve energie verbruik in 2013.

Steeds Meer Mensen Gaan Over Op Duurzame Energie En Bedrijven Gaan Vol Mee!

Het goede nieuws is dat het tij langzaam keert. Meer als een mechanisme om hun afhankelijkheid van geïmporteerde energie te verminderen, in plaats van het klimaat te redden, dringen regeringen erop aan dat een groter percentage van hun elektriciteit moet worden voorzien door hernieuwbare energiebronnen (en we zullen waarschijnlijk meer zien van landen die onderhandelen over een wereldwijd klimaat deze week in Parijs ).

  • Ondertussen stellen enkele grotere bedrijven ambitieuze doelen voor het genereren van hun eigen schone energie, of zorgen ze ervoor dat ze deze in de toekomst kopen. Virgin netto nulemissie doel , bijvoorbeeld, zal zeker een grote hernieuwbare energie inkoopstrategie vereisen.

hernieuwbare energie opwekken

Energiemarkt reageert er ook op

De energiemarkt reageert ook op deze verschuiving ten gunste van koolstofarme energieopwekking. Slechts deze maand stelden 16 van ‘s werelds grootste energie- en technologiebedrijven – waaronder EDF en Vestas – een gezamenlijk actieplan voor opschaling van duurzame energie op ter ondersteuning van de inzet van 1,5 terrawatt (TW) extra capaciteit tegen 2025.

  • Dit omvat zaken als het verbeteren van verbindingen tussen hernieuwbare energiebronnen en het net en het aantrekkelijker maken voor investeerders om hun geld in groene energieschema’s te ploegen.
  • Momenteel is er wereldwijd ongeveer 1,94 TW aan duurzame energiecapaciteit ingezet. Maar om te voldoen aan de projecties van het International Energy Agency om binnen maximaal twee graden te blijven , moet dit groeien tot ongeveer 3,49 TW in 2025 en 4,53 TW in 2030.

Wat zijn de voordelen van de investering in hernieuwbare energie?

Het opschalen van schone energie tot dit niveau kan meer dan $ 3.5 biljoen aan investeringen en tot 15 miljoen banen opleveren, aldus de World Business Council voor duurzame ontwikkeling.

Voeg daarbij het feit dat de kosten van energieopslagtechnologie dalen – een cruciaal belangrijke ontwikkeling in de commerciële levensvatbaarheid van wind en zonne-energie (energie is immers altijd nodig op precies hetzelfde moment dat de wind waait of de zon schijnt helderste) – en het is duidelijk dat de sterren zich beginnen aan te passen voor de grootschalige inzet van hernieuwbare energiebronnen. Bekijk deze ruimte.